DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bartın °C
Bartın
°C
°C
°C
°C
°C

BARTIN TARİHİ ESERLERİNE SAHİP ÇIKYOR TARİHİ 236 YILLIK ÇEŞME RESTORE EDİLİYOR

BARTIN TARİHİ ESERLERİNE SAHİP ÇIKYOR TARİHİ 236 YILLIK ÇEŞME RESTORE EDİLİYOR
A+
A-

Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Orta Mahalle 492.Sokak’ta Ziyaiye Camii yanında bulunan 1785 yılında Çalıkzade Süleyman Ağa tarafından yaptırılan tarihi Çörtlebaşı Çeşmesi’nde restore çalışmalarına başlandı. Yapılış şekli, ön cephesinde bulunan kemeri ve kitabesiyle şehrimizde bulunan Osmanlı yapısı çeşmelerin en güzel örneklerinden biri olan 236 yıllık tarihi bu çeşme, aslına uygun şekilde restore ediliyor.

 

“Bir Değerimizi Daha Gün Yüzüne Çıkartmış Olacağız”

 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Göreve geldiğimiz günden buyana çok sayıda tarihi değerimizi restorasyon çalışmasıyla gün yüzüne çıkarttık. Son olarak da Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından Orta Mahalle 492.Sokak’ta Ziyaiye Camii yanında bulunan 1785 yılında Çalıkzade Süleyman Ağa tarafından yaptırılan Çörtlebaşı Çeşmesi’nde restore çalışmalarına başlandı.  Geçmiş ile geleceği birleştiren belediyecilik anlayışımızla 236 yıllık tarihi çeşmeyi aslına uygun şekilde restore ederek, bir değerimizi daha gün yüzüne çıkartmış olacağız. Yapılış şekli, ön cephesinde bulunan kemer ve kitabe ile şehrimiz için çok önemli bir yere sahip olan bu tarihi çeşmeye anlamlı bir isim de verilmiş. Çeşmenin adına “Daimi süratle akan ve çeşme haline konulmuş memba” anlamına gelen  Çörtle denilmiştir. İnşallah çalışmaların tamamlanmasıyla Çörtle Çeşmesi’ni şehrimizin turizmine kazandırmış olacağız” dedi.

 

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.