DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bartın °C
Bartın
°C
°C
°C
°C
°C

ULUS BİR OLDU….

ULUS BİR OLDU….

Türkiye iş bankası Ulus Şubesinin kapatma kararına karşın Ulus halkı tek yürek oldu.

Türkiye İş Bankası Ulus şubesine kapatma kararının tebliğ edilmesinin duyulmasının ardından Ulus Belediyesi,  Ulus halkı, esnaflar, stk’lar, siyasi parti temsilcileri bir oldu ve bugün İş Bankası önünde kapanma kararına itiraz dilekçeleri doldurdular ve basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Kapatma kararına itiraz basın açıklamasına Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, İl Genel Meclis Üyesi Cumhur Işık,  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferdi Özer, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Cüre, Ak Parti Ulus İlçe Başkanı Hikmet Çalık, Cumhuriyet Halk Partisi Ulus İlçe Başkanı Nazime Bayraktar, Milliyetçi Haraket Partisi Ulus İlçe Başkanı Muammer Çakır, Zafer Partisi Ulus İlçe Başkanı Doğan Can Hızarcı, esnaflar, fabrikaların çalışanları ve vatandaşlar katılım sağladı.

Yapılan basın açıklamasında Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun” Türkiye İş Bankasının ilçemizde 50 yıla dayanan bir geçmişi var, hem tarihi, hem kültürel, hem de ticari olarak bütünleşmiş durumdadır. İş Bankası Ulus şubesinin kapatma kararı hepimizi üzmüştür. İlçemizde zaten sınırlı olan banka şubelerinden birinin kapanması gerek esnafımızı, gerek emeklilerimizi, gerekse vatandaşlarımızı zor durumda bırakacaktır. Bankamızın şubesi dijital kullanımı arttırmak adına alınmış bir karar ise de bu yanlış bir karardır ve bu karardan biran önce dönülmelidir. İlçemizde yaşayan çok fazla emekli insanımız var ve bir çoğu da halen daha bir çok işlemini şube aracılığı ile yapmaktadır. İş Bankası Ulus şubesinin kapanması durumunda bu yaşlı insanlarımız işlemlerini yaptırabilmek adına 110 kilometre yol gidip gelerek Bartın’daki şubeye gitmek zorunda kalacaktır. Esnaflarımız ticari faaliyetlerini yürütebilmek adına bir çok işlemini bankanın gişelerinden yapmaktadır. Özellikle yüklü miktarda para yatırma ve çekme işlemlerinde şubeyi kullanmaktadırlar. İş Bankası Ulus şubesinin kapanması durumunda esnafımızda zorluklar çekmeye başlayacak ve bu zorluklar ticaretlerine de yansıyacaktır. Bizler Ulus ilçemizi hep bir adım ileriye götürmeye çalışırken gerek ticari anlamda, gerek sosyal anlamda  büyütmek ve geliştirmek için esnaf ve vatandaşlarımız ile  gece gündüz var gücümüzle çalışırken ilçemizdeki 2 banka şubesinden biri olan iş bankası Ulus şubesinin kapatma kararı bizleri derinden üzmüş ve sarsmıştır. Buradan İş Bankası yetkililerine sesleniyoruz” almış olduğunuz bu yanlış karardan bir önce dönmenizi ve şubemizi kapatmamanızı temenni ediyoruz” dedi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık” Ben kendimi bildim bileli burada bu şube vardı. Ulus ilçemizin kalkınmaya ihtiyacı var, ilçemizin kalkınmaya yönelik projelerini görüşmeye gelmişken, üretim alanları ve organize alanları kurabilme çabası içerisindeyken,  Gurbette yaşayan vatandaşlarımızı tekrar buraya geri getirmek, buraların eski canlılığına kavuşması sağlamak için çaba sarf ederken iş bankasının bu kararı bizleri üzdü. İki yıl bekleyin bakın Ulus’un ekonomisinde neler oluyor. İnsanımızı buraya getireceğiz, sanayicimizi getireceğiz. Hem Ulus ilçemizin ekonomik anlamda güçlenmesi için hem de İş Bankasının buradan gitmemesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

Ulus İl Genel meclis Üyesi Cumhur Işık “ Ulus iş bankası bizim için bir bankadan daha fazlasını ifade ediyor, çocukluğumuzun, gençliğimizin ve yaşlılığımızın bir ömür süren hayatımızın et ve tırnak misali ayrılmaz bir bütünüyüz, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Cumhuriyetimizle yaşıt ve 50 yıldır ilçemizde hizmet veren iş bankasının kapatılma kararına bu bize yapılmış bir şakadır diyoruz ve gerçek olarak kabul etmiyoruz. İş bankası Ulusla et ve tırnak misali bir bütündür ayrılamaz, kapanması konusunda verilen kararın gözden geçirilmesi ve Ulus iş bankası Ulus için ekonomiden ziyade sosyal ve kültürel bir değer ifade etmektedir ve bizde bu değere bugün sahip çıkmak adına görüşü fikri düşüncesi ne olursa olsun, bütün halkımızın burada olduğunu görüyoruz. Bizler Şubemize sahip çıkıyor ve bu verilen kararın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Ulus İş Bankası Ulus halkına aittir ve bir ömürde böyle kalmasını temenni ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ulus İlçe Başkanı Nazime  Bayraktar “ Ulus için iş bankası çok önemli, yıllardır iş bankası burada görev yapıyor. Siyaset üstü bir etkinlikle bugün burada toplandık. İş Bankasının kesinlikle kapanmasını istemiyoruz, geri adım atılmasını istiyoruz. Umarım bu karardan geri adım atılır, eğer ki geri adım atılmazsa biz bu eylemimizi devam ettirmeyi düşünüyoruz ve Ulus olarak kazanmak istiyoruz” dedi.

Ulus Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferdi Özer “ Ulus Birlik ve bütünlük içerisinde bugün iş bankasının kapanmasına karşın bir olmuş durumda. Ekonomik ve sosyo kültürel açıdan gelişmekte olan ilçemizi olumsuz yönde etkileyeceğini biliyoruz. Buradaki esnaf ve sanatkarlarımız Bartın yollarında heba olmak istemiyor. Biz Ulusta bir aile havası içerisinde İş bankası personellerimizle birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz. Ulus iş bankası şubesinin kapanmasını istemiyoruz” dedi.

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.