DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bartın °C
Bartın
°C
°C
°C
°C
°C

Dolandırıcılık Girişimi Engellendi

Dolandırıcılık Girişimi Engellendi
A+
A-

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca Beldesi’nde, 07 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen Önleyici Kolluk Devriyesi sırasında, Ziraat Bankası önünde D.U. adlı bir kişinin telaşlı davranışları dikkat çekti.

Yetkililerle yapılan görüşmede, D.U.’nun kendisini arayan kişilerin kamu görevlisi olduğunu ve 490 bin TL geri ödemeli 250 bin TL kredi çektiğini, bu parayı göndermeleri gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

Ulus İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Kumluca Belde Karakolu tarafından yapılan inceleme sonucunda, arayan kişilerin dolandırıcı olduğu belirlendi ve D.U.’nun parayı göndermesi engellendi. Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verildi ve tutanak tutuldu.

Yaşanan bu olay, dolandırıcılık girişimlerine karşı alınan önlemlerin etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, vatandaşları bu tür dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Dolandırıcılara karşı dikkatli olmak için şu önlemler alınmalıdır: Hiçbir kamu kurumu veya bankanın sizden telefonla para talep etmeyeceğini unutmayın. Tanımadığınız kişilerden gelen telefonlara veya elektronik postalara itibar etmeyin. Kişisel bilgilerinizi asla vermeyin. Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız, derhal kolluk kuvvetlerine veya ilgili bankaya bildirin.

Vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önemlidir.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.