DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bartın °C
Bartın
°C
°C
°C
°C
°C

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ PROJELERİYLE TEKNOFEST’E KATILDI

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ PROJELERİYLE TEKNOFEST’E KATILDI
A+
A-

“Bartın Üniversitesi öğrencileri biyoteknoloji proje fikirleriyle TEKNOFEST heyecanı yaşıyorlar”

       Bartın Üniversitesi öğrencileri kurdukları takımlar bünyesinde hazırladıkları 2 projeyle TEKNOFEST Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması “Fikir Kategorisi”nde yarışıyorlar.

            TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında Türkiye’de ilk 5’te yer alan Bartın Üniversitesinde, öğrenciler TEKNOFEST heyecanı yaşıyor. Bartın Üniversitesi öğrencilerinin girişimiyle kurulan BAR_CoVAC Takımı, Teknofest Biyoteknoloji İnovasyonu Yarışması Fikir Kategorisinde 2 projeleriyle yarışıyor. Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileriyle birlikte Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bir öğrencinin yer aldığı BAR_CoVAC Takımı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsün hayvanlardan insanlara bulaşının önlenmesi için yenilikçi bir kombine aşının yerli imkanlarla üretilmesini hedefliyor.
Üretmeyi seven ve yenilikçi yönü baskın olan bir ekip olduklarını ifade eden BAR_CoVAC Takım Lideri Buket Yıldırım, “BAR_CoVAC takımı olarak, son yıllarda artan virüs vakaları nedeniyle insanlığın karşılaştığı tehdidin farkındayız. Bu tehdidin bilim ve akıl yoluyla çözülebileceğini düşünen bir ekibiz. Rekombinant DNA Teknolojisi yöntemini kullanarak, bilim ve teknolojinin bize sunduğu olanakları ülkemize en yararlı olacak şekilde değerlendirmekteyiz. Bu proje fikrimizde insanlığın karşılaştığı virüslerden biri olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ni yerli aşı çalışmamız ile ülke popülasyonunu koruma altına almayı hedeflemekteyiz” dedi.

        Öğrencilerin edindikleri tecrübelerin onları her zaman bir adım öne taşıyacaklarını ifade eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Öğrencilerimize, ‘Tribünde değil, odağında ol’ anlayışıyla hayata geçirdiğimiz pek çok bilimsel, sportif ve kültürel etkinlikle, derslerle sınırlı olmayan bir öğrenme ortamını sunuyoruz. Böylece aldıkları kaliteli eğitimin yanı sıra edinilen tecrübelerin öğrencilerimizin mesleki hayatlarında bir adım önde olmalarını sağlayacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda gösterdikleri gayretlerden dolayı proje hazırlama ve sunma başarısı gösteren tüm öğrencilerimizi ve onlara destek olan danışman hocalarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.