DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bartın °C
Bartın
°C
°C
°C
°C
°C

TECAHÜL-İ ARİF (Bildiğini bilmezden gelme sanatı)

Bahriye Geredeli
Bahriye Gürpınar Geredeli Bartın Kozcağız da doğmuş, 1997 yılında ailesiyle birlikte Kocaeli'ye taşınmıştır. İlkokul mezunu iken, otuz yedi yaşında ortaokula başlayarak, Sosyoloji, Adalet bölümlerini bitirmiş, Kocaeli Üniversitesinden Pedagojik Formasyon Eğitimi alarak bir dönem öğretmenlik yapmıştır. Marmara Üniversitesi Aile Danışmanlığı Eğitimini de alarak, şuan bir belediyede Aile Danışmanı olarak çalışmaktadır. Evli ve üç çocuk annesi olan yazarımız, Bartın Dernekler Federasyonu BARFED'de ve BARKOZDER'de Başkan Yardımcısı olarak, ayrıca Kocaeli Kadın Şair ve Yazarlar Platformu KOŞYAZ'da görev yapmaktadır.

TECAHÜL-İ ARİF

(Bildiğini bilmezden gelme sanatı)

Yerine göre masum, yerine göre insanlığı katleden bir cümle değil mi, bildiğini bilmezden gelme.

İnsanlığın iyiliği için kullanıldığında, mesela iki kişinin arasını düzeltmek için kullanılırsa, bildiklerini söyleyip bozgunculuk yapmak yerine, bilmezden gelmek iyidir.

Ancak;
Bir kötülüğü görür, bir haksızlığı görür, haramı helali bilir ama bilmezden gelip, kötülüğe göz yumar, haramı bilip yer, adaletsizliğe ses çıkarmaz isek, işte o zaman dilsiz şeytandan farkımız olmaz değil mi?

Ya bunları biz yaparsak vay halimize.!

İş ahlakına uymaz, kuralları yok sayarsak, işimize değer vermez, saatinde işe gelmez, görevimizi layıkıyla yapmazsak.

Ortak kullanım alanlarımızı korumak yerine kırıp yıkar, ormanları katledersek.

Bu salgın döneminde insanlığın sağlığını yok sayarak hareket edersek, bir katilden, bir hainden, bir hırsızdan ne farkımız kalır değerli insanlar.

Biraz düşünelim mi ne dersiniz, dünya olarak durum gerçekten vahim ve biz hala uyanmadıysak, uyanmanın tam da zamanıdır.

Oysa herşeyi iyi biliyoruz ve bilmezden geliyoruz değil mi?

Ya çok iyi bir oyuncuyuz, ya da çok iyi bir yalancı, her şey olduk ama bir insan olamadık bu dünyada.

Artık zararın neresinden dönsek kardır deme zamanı gelmedi mi?

Biraz toparlanarak, insan olduğumuzu hatırlarsak, insani değerlerimizi öğrensek ve ona göre yaşasak.
Ne dersiniz?

Bahriye Gürpınar Geredeli

Sosyolog_Yazar_Aile Danışmanı
02.12.2020
Çarşamba
23:10

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.